top of page

BeachSport Zand

Bijgewerkt op: 10 mrt. 2021

Ga niet over 1 nacht ijs bij de keuze voor beachsportzand


Tips & Trick's bij het aanleggen van je beachsport accommodatie.


Momenteel krijgen we als BeachSport veel vragen over het aanleggen van BeachSport locaties. We zien hierbij regelmatig dat er een beetje lacherig over het zand wordt gedaan, zand is toch zand, of dat een ambtenaar of andere (vaak minder betrokken) betrokken partner zegt: Ach dat zand regelen we wel, ze zijn hier met de snelweg bezig en die kunnen wel een paar kuub missen.


Het is soms lastig de gesprekspartners te overtuigen dat zand niet zomaar zand is en dat bij de verkeerde keuze je achteraf veel spijt kan krijgen.


Een verkeerde keuze in zand kan onder andere leiden tot:

  • Heel veel (stof) bij droog weer of als je binnenspeelt

  • Extra beregening regelen om het zand niet te laten stuiven

  • Blessures bij spelers omdat het zand te hard is of wordt bij regen

  • Veel meer onderhoud dan gewenst om je velden bespeelbaar te houden


Een van de belangrijkste onderdelen van een goede beachsport accommodatie is de kwaliteit en samenstelling van je zand, in combinatie met goede drainage. Je zal niet de eerste locatie zijn die het zand liever al de eerste x goed had aangelegd of waarbij het zand zelfs compleet vervangen is.


De juiste keuze hangt samen met verschillende vraagstukken en is ook niet enkele uit een boekwerk of adviesdocument te halen. Je zand laten analyseren of zelfs laten keuren door een overkoepelend orgaan behoort tot de mogelijkheden. Bij BeachSport Nederland geven we zo goed als mogelijk richting en advies om je tot de juiste keuze te brengen. We werken met verschillende zand partners in de beachsport zodat we weten dat wat er geleverd wordt ook geschikt is.


Binnenkort gaan we je meer vertellen over de keuze voor zand, de analyse, en de consequenties die de keuze voor een bepaald soort zand met zich meebrengt. Meer weten: info@beachsportnederland.nl. Ga niet over 1 nacht ijs bij de keuze voor je zandlaag.


Arnoud Wildschut - Partner in Beach!

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page