Beachsport accommodatie advies

Advies op maat

Heb jij plannen om een beachveld aan te leggen? 

Wij staan voor de ontwikkeling en promotie van BeachSport in Nederland. Dit doen we door actief onze kennis en informatie over BeachSport te delen. Samen zetten we BeachSport verder op de kaart in Nederland.

BeachSportNederland is gespecialiseerd op het gebied van BeachSport. Van nieuwe en bestaande accommodaties tot de ondersteuning bij promotie van locaties. Daarnaast zijn we met onze jarenlange ervaring en breed netwek continu op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de BeachSport

Beachsport locaties worden in hoog tempo aangelegd in Nederland voor verschillende sporten en voor verschillende doeleinden. Zowel indoor als in de openbare ruimte of op een eigen, besloten locatie.

Iedere locatie heeft zijn eigen specifieke wensen en mogelijkheden. Maatwerk is in vrijwel alle gevallen noodzakelijk en een indicatie van kosten is pas te geven nadat er een intakegesprek heeft plaatsgevonden. Er zijn immers nogal wat variabelen waar je aan moet denken. 

Voor de aanleg van accommodaties werken we nauw samen met verschillende gespecialiseerde partners. Daarbij heeft iedere sportbond met een beachsport tak zelf ook richtlijnen voor de aanleg van een locatie. 

In dit overzicht geven we je een korte impressie van de mogelijkheden en waar je bij de aanleg van velden aan moet denken. We gaan graag met je in gesprek om de mogelijkheden te bekijken. Voor vragen neem direct contact met ons op via info@beachsportnederland.nl. Naast permanente velden is het ook mogelijk tijdelijke accommodaties of velden aan te leggen.  

Impressie

Hieronder tref je een voorbeeld van een locatie met 2 beachvelden, compleet met verlichting, verhoogde hekken en een boarding systeem om het zand binnen de bak te houden. Het betreft hier beachvolley/beachtennis velden, maar uiteraard kunnen de afmetingen volledig worden aangepast en multi functioneel worden gemaakt. 

Zoetermeer (8)
PHOTO-2020-12-08-14-28-30
PHOTO-2020-03-11-16-10-33_2
PHOTO-2020-12-08-14-49-40_1
PHOTO-2020-03-11-16-10-33
PHOTO-2020-12-08-14-49-40
PHOTO-2020-03-11-16-10-33_1
PHOTO-2020-03-11-16-10-33_4
PHOTO-2020-12-08-14-28-29
PHOTO-2020-03-11-16-10-33_3
PHOTO-2020-12-08-14-49-39_1
V2_001
V4_009
V4_006
V4_005
Leiden-BeachSportNederland (13)
Leiden-BeachSportNederland (12)
Leiden-BeachSportNederland (11)
Leiden-BeachSportNederland (10)
Leiden-BeachSportNederland (9)
Leiden-BeachSportNederland (8)
Leiden-BeachSportNederland (7)
Leiden-BeachSportNederland (6)
Leiden-BeachSportNederland (3)
Leiden-BeachSportNederland (4)
Leiden-BeachSportNederland (5)
velden installeren

Beachvelden aanleggen 

Wij adviseren bij je plannen om beachvelden aan te leggen en gaan daarbij verder dan alleen te kijken naar wat de wensen zijn. We kijken graag mee en adviseren waar nodig. Met enkele aanpassingen is een beachsport veld vaak multi functioneel te maken waarbij het gebruik veel intensiever kan zijn. Het aanleggen van een beachveld lijkt meestal snel en eenvoudig te kunnen. Toch is het raadzaam je goed te laten informeren en de mogelijkheden te bekijken. 

Het aanleggen van beachvelden kan van heel eenvoudig tot heel exclusief en multifunctioneel. Met en zonder hekwerken, met en zonder dak, met en zonder verlichting, etcetera. Wij helpen je graag verder en stellen graag samen een plan van aanpak met je op. 

In dit voorbeeld laten we een compacte maar complete 'all in one' constructie zien, waarbij het geheel aan verlichting en hekwerk in 1 complete module is verwerkt. Deze constructie komt uit de padelbouw en wordt daar met succes toegepast.

De gesloten boarding / hekwerk  onderscheid zich door een transparante glazen boarding waardoor het spel goed te volgen is voor het publiek en omstanders. Daarbij geeft het een ruimtelijk en overzichtelijk gevoel. Uiteraard draagt deze gesloten boarding bij aan het binnen de bak houden van het zand om zandverlies en zandvervuiling van de omgeving te minimaliseren.

Voor de entree kan nog gekozen voor een deur constructie of een vorm van een open inloop met roosters of matten om ook hier het zand zoveel mogelijk binnen de bak te houden. Door een - _ - in- uitloop te maken hoeft er niet perse met deuren gewerkt te worden. 

Vangnetten

De standaard hoogte van de kooiconstructie is inclusief de lichtmasten 6 meter. Deze kunnen in het geheel rondom worden geplaatst of slechts aan bepaalde kanten. Over het algemeen zou een hoogte van 6 meter moeten voldoen aan de gewenste doelstelling om ballen 'in de bak'  te houden. 

Verlichting

De constructie van de verlichting (de masten) is in de gehele constructie verwerkt waardoor hoge masten en aparte bouw van masten niet nodig is.  Er kan vervolgens voor verschillende type (en merken) lampen worden gekozen.

   

Onderhoud

Om de constructie heen kan een betonpad worden aangelegd van  gebezemd beton. Dit geeft naast een nette uitstraling de mogelijkheid om rondom de bak alles beter schoon en onkruidvrij te houden.

Zand

Het zand is een belangrijk onderdeel van iedere beachbak. Denk daar niet te makkelijk over, want als de verkeerde keuze wordt gemaakt ga je daar achteraf spijt van krijgen. Het zand beslaat meestal een groot deel van het beschikbare budget, maar bedenk ook dat dit het belangrijkste is voor de gebruikers. Het zand heeft een zeer hoge water doorlaatbaarheid nodig, stuift niet en is vrijwel onder alle weersomstandigheden te bespelen. Spelers zullen deze ondergrond ten zeerste waarderen. 

Veldmateriaal

Afhankelijk van het soort beachveld dat je wenst en de sporten die erop gespeeld moeten kunnen worden is het handig je vooraf goed te laten informeren en alle wensen te bespreken om het maximale uit het materiaal te halen. In somiige gevallen kun je door slim gebruik en aanschaf van materiaal meer sporten beoefenen op dezelfde locatie. 

Prijsstelling

Voor een complete prijsstelling en indicatie werken we graag samen met je een compeet plan uit. Ieder onderdeel heeft specifieke aandachtspunten en mogelijkheden. Wij kunnen je in basis in de volgende stappen helpen:

 

1- Algemene kennismaking en inventariseren mogelijkheden (gratis)

2- Uitbrengen algemeen advies - rapportage 

3- Uitwerken advies, offertes aanvragen, impressietekening

4- Aanleg locatie, ondersteuning of complete aanleg

5- (Jaarlijks) onderhoud