top of page

Beachtennis

BeachSport uitgelicht: Beach Tennis


Van strandsport spelletje tot topsport.


Beachtennis is een van de leukste en eenvoudigste beachsporten om met een klein aantal personen snel te spelen. Beachtennis kun je in basis vergelijken met het ouderwetse spelen op het strand waarbij je met een houten plankje een klein balletje naar elkaar overslaat. De huidige beachtennis variant is sterk verbeterd en ontwikkeld tot een hippe, snelle en trendy sport.


Het houten plankje is vervangen door een officieel beachtennisracket, een paddle. Het balletje is vervangen door een stage 2 tennisbal. Het beachtennisnet is op 1.70 hoogte gespannen (of momenteel ook op 1.80 meter). Niet meer en niet minder. Oh ja… Je speelt 2 tegen 2 op een 16 x 8 meter veld of 1 tegen 1 op een 4,5 x 16 meter veld en je volgt de normale tennis puntentelling waarbij het na deuce direct game is.


In Nederland zijn er steeds meer (beachsport) locaties waar je beachtennis kunt spelen. Deze kun je op onze website vinden, maar ook op de website van de KNLTB. Enkele fraaie beachtennis velden waar ook veel gespeeld wordt vind je onder andere bij: BredaBeach, NH-Beach Tennis, Beachfabriek, BTA033-BeachTennis Amersfoort 033 - 't Stort Beach, Sport & Events - BeachClub Huizen, Lindobeach, indoor beach accommodation.


Daarnaast zijn er ook steeds meer beachvolleyball locaties met beachtennis netten.


In Nederland wordt de nationale ranking gecoördineerd door de KNLTB. Het hele jaar rond zijn er diverse ranking en recreatie toernooien waarmee je punten verdiend. Het jaarlijkse hoogtepunt is veelal in augustus / september waar meestal de recreatietour van Beach Tennis Holland en de Nationale Kampioenschappen samen komen in Scheveningen.


Wereldwijd is Beachtennis vooral groot in Italië en Brazilië waar ook de wereldtop vandaan komt. Hoewel de internationale ranglijst bepaald wordt door de ITF vind een van de grootste en meest aansprekende beachtennis toernooien jaarlijks plaats bij Beach Tennis Aruba in November. Een event dat laat zien dat beachtennis meer dan alleen sport is.


Beachtennis in laagdrempelig en op ieder niveau leuk om te spelen. Van jongs af aan is het zand een geweldige beleving. Tot op topsport niveau blijft het fantastisch om de (tropische) zandbeleving terug te zien. Inmiddels wordt op verschillende plekken in Nederland beachtennis training aangeboden. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor clinics en bedrijfsuitjes in Nederland en ver daarbuiten.


Ook op de Antillen is de beachsport populair. Naast Aruba, hebben ook Curaçao en Beach Tennis Bonaire een mooi tropisch aanbod.Meer info: info@beachsportnederland.nl

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page