top of page

Teqball materiaal

Iedere sport heeft zijn eigen materiaal. Zo ook bij Teqball. We maken je graag wegwijs in de beachsport producten en desgewenst kunnen we je op weg helpen en adviseren bij het aanschaffen of huren van producten. De basis kennis hebben we reeds op deze pagina vermeld, maar voor ieder product bestaat er een veelvoud aan informatie. Bij Teqball is de tafel het meest specifiek en opvallend. Afhankelijk van welke sportvariant je op de tafel gaat spelen heb je aanvullend een speciale ball, footvolleybal, beachvolleybal of rackets nodig. 

Het team

Teq Beach speel je in teams van 2 tegen 2 of 1 tegen 1 zonder wissels.  

1-5.jpg
Het speelveld

Het Footvolley speelveld is gelijk aan het veld van beachvolleyball. Het meet 8 x 16 meter. Bi voorkeur is de belijning 5 cm breed. Een bal op de lijn is 'in'. Buiten het speelveld heb je ook uitloopruimte nodig, de bal mag immers overgespeeld worden, ook buiten de lijnen. 

Het net hangt zowel bij de dames als de heren op 2.20 meter. 

Texel2016 (122).JPG
Punten telling

Er wordt gespeeld om best of 3 sets waarbij de eerste 2 sets tot de 18 worden gespeeld en om een set te winnen moet dat met minimaal 2 punten verschil. Als de stand 1-1 in sets is wordt gespeeld om een derde set welke tot de 15 gaat en je ook met minimaal 2 punten verschil moet winnen.  

DSC_0149.jpg
De bal

De footvolley bal is zwaarder dan een normale (beach)volleyball en ook anders dan een gewone voetbal.

 

Het extra gewicht en het feit dat de bal minder lucht bevat zorgt ervoor dat de bal beter in te schatten is in de lucht.

 

De vluchtbaan is daarbij van belang om de bal ook onder windcondities goed te houden. De meest gebruikte bal is de Mikasa FT-5 of de Mikasa FT-5 Pro Ball. Deze ballen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. 

footvolleybal1.jpg
bottom of page