top of page

Beachvolleyball materiaal

Iedere sport heeft zijn eigen materiaal. Zo ook bij beachvolleyball. We maken je graag wegwijs in de beachsport producten en desgewenst kunnen we je op weg helpen en adviseren bij het aanschaffen of huren van producten. De basis kennis hebben we reeds op deze pagina vermeld, maar voor ieder product bestaat er een veelvoud aan informatie. 

Het team

Beachvolleyball speel je in heren dubbel, dames dubbel of in een mix dubbel. Daarnaast zie je op voornamelijk lager en recreatief niveau ook 3 tegen 3 of 4 tegen 4.

Beachvolleyball is er voor jong en oud en wordt afhankelijk van het toernooi ingedeeld in (recreatie) laag / midden / hoog - (competitie/ranking) 3e divisie - 2e divisie - 1e divisie - eredivisie. 

DSC_0255.jpg
Het speelveld

Beachvolleyball wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter. 

De belijning is bij voorkeur 5 cm breed band. 

IMG_5860.jpeg
Het net

Het net hangt op een hoogte van: 

Heren: 2.43 meter

Dames: 2.24 meter

Het net is voorzien van grote of kleine mazen. Door gebruik te maken van kleine mazen kan het net ook voor beachtennis geschikt zijn. 

Bij wedstrijden wordt het net voorzien van 2 antennes. Deze bij voorkeur rood/witte antennes hangen op 8 meter afstand van elkaar en markeren de buitenzijde van de belijning

Volleyball Net
De bal

Beachvolleyball speel je met een bal welke geschikt is voor alle weersomstandigheden. Een beachvolleyball is over het algemeen wat zwaarder, maar zachter dan een indoorbal. 

Kleur: Heldere kleuren 

Omtrek: 66 tot 68 cm

Gewicht: 260 tot 280 gram

Gala beachvolleyball.jpg
bottom of page