top of page

Beachkorfbal materiaal & regels

Iedere sport heeft zijn eigen materiaal. Zo ook bij beachkorfbal. We maken je graag wegwijs in de beachsport producten en desgewenst kunnen we je op weg helpen en adviseren bij het aanschaffen of huren van producten. De basis kennis hebben we reeds op deze pagina vermeld, maar voor ieder product bestaat er een veelvoud aan informatie. 

Het team

Bij 4 tegen 4 bestaat een beachkorfbal team t binnen de lijnen uit vier spelers, te weten twee mannen en twee vrouwen. Tijdens het spelen mag er onbeperkt gewisseld worden. Maximaal mag het team bestaan uit 10 personen. 

Bij de 3 tegen 3 variant mag het team bestaan uit maximaal 4 personen. Voor de speciefieke regels hierbinnen verwijzen we naar de spelregels 3x3 of 4x4.

Beachkorfbapr.jpg
Het speelveld

Beachkorfbal heeft verschillende veldafmetingen om op te spelen, al naar gelang welke vorm je wilt spelen of naar de ruimte welke je beschikbaar hebt. 

 

Een speelveld meet tussen de 8 bij 16 meter (beachvolleybal maatvoering)  en 10 bij 20 meter. 

De palen met daaraan de korf staat 3,5 meter uit de achterlijn gecentreerd ten opzichte van de zijlijnen. Bij een 8 x 16 meter veld staat de paal 3 meter uit de achterlijn. 

De belijning is bij voorkeur 5 cm breed band. 

Beachkorfbalveld.jpg
De korf en paal

Het speelveld bevat 2 wedstrijdpalen welke op 3,5 of 3 meter uit de achterlijn wordt ingegraven. De korfbalpaal is ± 30 cm  ingegraven voor veiligheid en stabiliteit van de paal. Het hoogste punt van de korfbalpaal ligt op minimaal 3.20 meter vanaf de grond.  
 
Aan elke paal is een naar het midden gekeerde kant van het speelveld een korf bevestigd. De korf is bij voorkeur gemaakt van kunststof, zijn éénkleurig en onderling gelijk. De kleur van de korf moet voldoende contrasteren met de achtergrond.

beachkorfbalpaal_edited.jpg
De bal

Beachkorfbal wordt met een zelfde type bal gespeeld als gewoon korfbal. Bij voorkeur is de bal fel gekleurd en is deze volledig rond. 

Balnummer 5 is de meest gebruikte bal.  

korfbal5.jpg
bottom of page