Beachvolleyball materiaal

Iedere sport heeft zijn eigen materiaal. Zo ook bij beachvolleyball. We maken je graag wegwijs in de beachsport producten en desgewenst kunnen we je op weg helpen en adviseren bij het aanschaffen of huren van producten. De basis kennis hebben we reeds op deze pagina vermeld, maar voor ieder product bestaat er een veelvoud aan informatie. 

Beachvolleyball speel je in heren dubbel, dames dubbel of in een mix dubbel. Daarnaast zie je op voornamelijk lager en recreatief niveau ook 3 tegen 3 of 4 tegen 4.

Beachvolleyball is er voor jong en oud en wordt afhankelijk van het toernooi ingedeeld in (recreatie) laag / midden / hoog - (competitie/ranking) 3e divisie - 2e divisie - 1e divisie - eredivisie. 

Beachvolleyball wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter. 

De belijning is bij voorkeur 5 cm breed band. 

Het net hangt op een hoogte van: 

Heren: 2.43 meter

Dames: 2.24 meter

Het net is voorzien van grote of kleine mazen. Door gebruik te maken van kleine mazen kan het net ook voor beachtennis geschikt zijn. 

Bij wedstrijden wordt het net voorzien van 2 antennes. Deze bij voorkeur rood/witte antennes hangen op 8 meter afstand van elkaar en markeren de buitenzijde van de belijning

Beachvolleyball speel je met een bal welke geschikt is voor alle weersomstandigheden. Een beachvolleyball is over het algemeen wat zwaarder, maar zachter dan een indoorbal. 

Kleur: Heldere kleuren 

Omtrek: 66 tot 68 cm

Gewicht: 260 tot 280 gram

Crailoseweg 116

1272 EX | HUIZEN

035-8884469

Info@beachsportnederland.nl

allsports2.jpg
BeachSport by All Sports Radio
Check www.allsportsradio.nl.

Follow us!

Nieuwsbrief | Meld je aan

©2020 by AWay | Passion for BeachSports