top of page

Beachtennis materiaal

Iedere sport heeft zijn eigen materiaal. Zo ook bij beachtennis. We maken je graag wegwijs in de beachsport producten en desgewenst kunnen we je op weg helpen en adviseren bij het aanschaffen of huren van producten. De basis kennis hebben we reeds op deze pagina vermeld, maar voor ieder product bestaat er een veelvoud aan informatie. 

Het team

Beachtennis speel je in heren dubbel, dames dubbel of in een mix dubbel. Tegenwoordig wordt de single ook steeds populairder

Beachtennis is er voor jong en oud en wordt veelal onderverdeeld in de categorieën PRO, ADVANCED en FUN.

IMG_1356.JPG
Het speelveld

Beachtennis wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter en uiteraard op het zand. In het midden hangt het net met fijne mazen op 1.70 meter voor zowel de dames als de heren. 

Bij 1 tegen 1 blijft het veld 16 meter lang, maar de breedte van het veld is 4,5 meter.

De belijning is bij voorkeur 5 cm breed band. 

nk mobile telefoon foto's 067.jpg
Het racket

Beachtennis speel je met een zogeheten ‘beachtennis pallet’. Dit is een racket zonder snaren. Het blad is grotendeels dicht, met een gatenstructuur. Beachtennisrackets heb je in verschillende maten, gewichten en vormen.

pro-s-pro-beach-tennis-racket-cyclone.jp
De bal

Beachtennis speel je met een Stage 2 tennisbal (oranje). Deze bal heeft een verlaagde compressie en gaat hierdoor langzamer dan een ‘normale’ tennisbal. De bal mag (en kan) niet stuiteren op het zand.

Dunlopbalstage2.jpeg
bottom of page