Beachtennis materiaal

Iedere sport heeft zijn eigen materiaal. Zo ook bij beachtennis. We maken je graag wegwijs in de beachsport producten en desgewenst kunnen we je op weg helpen en adviseren bij het aanschaffen of huren van producten. De basis kennis hebben we reeds op deze pagina vermeld, maar voor ieder product bestaat er een veelvoud aan informatie. 

Beachtennis speel je in heren dubbel, dames dubbel of in een mix dubbel. Tegenwoordig wordt de single ook steeds populairder

Beachtennis is er voor jong en oud en wordt veelal onderverdeeld in de categorieën PRO, ADVANCED en FUN.

Beachtennis wordt gespeeld op een veld van 16 bij 8 meter en uiteraard op het zand. In het midden hangt het net met fijne mazen op 1.70 meter voor zowel de dames als de heren. 

Bij 1 tegen 1 blijft het veld 16 meter lang, maar de breedte van het veld is 4,5 meter.

De belijning is bij voorkeur 5 cm breed band. 

Beachtennis speel je met een zogeheten ‘beachtennis pallet’. Dit is een racket zonder snaren. Het blad is grotendeels dicht, met een gatenstructuur. Beachtennisrackets heb je in verschillende maten, gewichten en vormen.

Beachtennis speel je met een Stage 2 tennisbal (oranje). Deze bal heeft een verlaagde compressie en gaat hierdoor langzamer dan een ‘normale’ tennisbal. De bal mag (en kan) niet stuiteren op het zand.

Crailoseweg 116

1272 EX | HUIZEN

035-8884469

Info@beachsportnederland.nl

allsports2.jpg
BeachSport by All Sports Radio
Check www.allsportsradio.nl.

Follow us!

Nieuwsbrief | Meld je aan

©2020 by AWay | Passion for BeachSports